Uhapšenima u akciji Sky bit će blokirana višemilionska imovina: Stanovi, računi, auta, firme, šta sve imaju uhapšeni članovi narkobande

 (Foto: avaz.ba)

Nedavno je u sefu Cvijetića u jednoj banci pronađeno 500.000 u raznim apoenima. No, ukupna imovina svih uhapšenih veća je od deset miliona KM. Pitanje je dana kada će biti okončana finansijska istraga za uhapšene članove narkobande u akciji “Transporter”, koji su pali nakon dešifrovanja aplikacija Sky i Anom.

Organizirani kriminal i trgovina narkoticima

Finansijsku istragu provodi MUP RS-a po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Pripadnici ove grupe su Bojan Cvijetić, savjetnik bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji je nedavno pušten da se brani sa slobode uz određivanje kućnog pritvora.

Zajedno s njim uhapšeni su i Petar Dukić, Aleksandar Nikolić, Dragan Kresojević, Ivan Jurić. Većina ih je puštena uz mjere zabrane na slobodu.

Tužilaštvo ih zvanično sumnjiči za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima, a svi su koristili aplikacije Sky i Anom. Kod Cvijetića su podsjećamo pronađeni i povjerljivi podaci OSA-e i utvrđeno je da je komunicirao s pripadnicima tajne službe BiH.

Međutim, ključno je šta sve imaju osumnjičeni za šverc narkoticima i kako su došli do novca. Nedavno je u sefu Cvijetića u jednoj banci pronađeno 500.000 u raznim apoenima. No, ukupna imovina svih uhapšenih veća je od deset miliona KM.

Sada su na redu novi cvijetići

Utvrđeno je da uhapšeni imaju elitne stanove, apartmane, kuće, kompanije, automobile. U detalje se utvrđuje porijeklo novca, za koji se sumnja da nije stečen na zakonit način.

Bez obzira što je Cvijetić očito pristao na saradnju s Tužilaštvom, njemu i ostalim će biti blokirana višemilionska imovina.

Sada su na redu novi cvijetići. Tužilaštvo ima nove dokaze.

Preuzeto sa: avaz.ba