Potvrđena optužnica protiv bivšeg gradonačelnika Bihaća i njegove suprugeOptužnicom je obuhvaćen i bivši savjetnik Emdžada Galijaševića, a optuženi se terete za primanje dara ili drugih oblika koristi te sprječavanje dokazivanja

Općinski sud u Bihaću potvrdio optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića, saopćeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću.

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši savjetnik gradonačelnika Smail Toromanović, te gradonačelnikova supruga Adelida Galijašević, oboje trenutni uposlenici organa uprave Grada Bihaća.

– Optužnica je podignuta zbog osnovane sumnje da su Emdžad Galijašević i Smail Toromanović po tri tačke optužnice počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, a Adeilaida Glijašević se tačkom 4. tereti za spriječavanje dokazivanja, saopćila je Senka Delić, portparol Tužilaštva USK-a.

Optužnica je potvrđena 30. januara.

Podsjećamo, Galijašević je uhapšen prije godinu tokom akcije Tužilaštva prilikom primanja mita od 10.000 KM od firme Sanny boy.

Nezvanično, dovodi se u vezu sa još dva slična krivična djela primanja mita od dva neimenovana privrednika.

– Pored optužnice, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog za izuzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom, kazala je Delić.

Inače, finansijska istraga je trajala godinu dana, a zahtjevom Tužilaštva spram nezakonito stečene imovine, nazvanično saznajemo da se podrazumjeva porodična kuća bivšeg gradonačelnika i 200.000 KM.