Od osumnjičenog za razbojništvo oduzet mercedes

U Zavidovićima je, na osnovu sudskog rješenja, privremeno oduzet mercedes koji je preuzela Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom.

Službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom jučer su preuzeli putničko motorno vozilo marke Mercedes Benz CLS 320 CDI, koje je Općinski sud u Zavidovićima privremeno oduzeo od osumnjičenog DŽ. E. zbog osnovane sumnje za počinjenje krivičnog djela razbojništva, te sumnje da ovo vozilo predstavlja imovinsku korist proisteklu izvršenjem ovog krivičnog djela.

Ovaj automobil će biti u skladištu Agencije do konačne odluke suda.

– Kao i u dosadašnjem postupanju, Agencija će i u ovom slučaju poduzeti sve raspoložive mjere u cilju očuvanja vrijednosti oduzete imovine, poručuju iz ove institucije.

Predstavnici Federalne agencije od 23. oktobra učestvuju na edukaciji u sklopu Projekta sektora za regionalno pravosuđe u Cavtatu gdje razgovaraju o jačanju kaznenopravnih institucija i vladavine prava u srednjoj i istočnoj Evropi.

Cilj ovog skupa je osposobljavanje regionalnih tužitelja, policijskih službenika i finansijskih istražitelja da razviju vještine istraživanja i procesuiranja počinitelja, a koje su ključne za borbu protiv korupcije i prevara u javnoj nabavci.

Preuzeto sa www.oslobodjenje.ba