Federalna agencija čuva imovinu vrijednu 13 miliona KM: Hoteli, auta, studentski dom...

Federalna vlada je prihvatila izvještaj o radu i finansijsko-materijalnom poslovanju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom za period od 1.januar do 30. juni 2020. godine, te će ga uputiti Parlamentu FBiH radi razmatranja i usvajanja.

U prvih šest mjeseci ove godine je vrijednost imovine kojom je Agencija upravljala iznosila 13.618.548 KM, a radi se o oduzetim novčanim sredstvima, dionicama, nekretninama, hotelu, studentskom domu, benzinskoj pumpi, motornim vozilima, raznim mašinama i alatkama i drugom. Od ukupne vrijednosti imovine, 57 posto se odnosi na novac, 17 posto na motorna vozila, osam posto na privredne subjekte, šest posto na nekretnine, tri posto na dionice i devet posto na ostale predmete.

Agencija je u ovom periodu postupala po 32 sudske odluke, i to 20 sudskih presuda u kojima je krivični postupak okončan i deset sudskih rješenja u kojima je krivični postupak još u toku, te dobila dvije sudske naredbe kojima su joj na čuvanje i upravljanje predati privremeno oduzeti predmeti.

Preuzeto sa: https://www.klix.ba